Voorkom deze 7 veelgemaakte fouten in een uitnodiging

05-28-2020
  1. Wie is er welkom?

Knap ongemakkelijk als jij met je partner verschijnt op de kerstborrel die alleen voor medewerkers is. Klinkt misschien overdreven, maar het gebeurt echt. Vermeld daarom duidelijk op je uitnodiging aan wie deze gericht is, en of eventuele partners en kinderen welkom zijn.

  1. Je kan je hier aanmelden en we kijken uit naar uw komst

De tone-of-voice stem je af op wat gebruikelijk is binnen jouw bedrijf. Tutoyeren maakt het persoonlijker, maar is niet altijd gepast. Iets om goed over na te denken dus, maar wat je ook kiest: wees consequent!

  1. Toosten of toasten?

Je zal niet de eerste zijn die in het programma opneemt dat je ‘een toast wil uitbrengen’. Een toost uitbrengen is drinken op iemands gezondheid, en daarbij een paar woorden spreken. Toast is geroosterd brood, of het crackertje dat je bij het toosten serveert…

  1. Meld je hier aan!

Maak het je gasten zo gemakkelijk mogelijk. Vraag ze niet om zich aan te melden door een e-mail te sturen naar een veel te lang en foutgevoelig mailadres, maar zorg dat het letterlijk ‘met een druk op de knop’ kan.

  1. Check, check, dubbelcheck

Check, nee, dubbelcheck je verzendlijst. Je wilt 100% zeker weten dat je niemand vergeet én je wilt te allen tijde voorkomen dat je mensen uitnodigt die bijvoorbeeld ontslagen of, erger nog, overleden zijn.

  1. Wees creatief

Begin niet elke zin met ‘wij’. Wees creatief en draai bijvoorbeeld de volgorde van de zin om. Dat leest veel prettiger.

  1. Durf te vragen

Vraag een collega om mee te lezen. Zelfs de meest ervaren schrijvers maken het mee: soms ben je zo bekend met een tekst dat je het niet écht meer leest, en dan zie je dingen over het hoofd. Een frisse blik doet wonderen!

Een goede uitnodiging schrijven gaat natuurlijk niet alleen om het voorkomen van fouten. Je wilt ook zo enthousiasmerend en uitnodigend zijn dat de aanmeldingen meteen binnenstrómen! Ook dat kan met de juiste tekst, maar het programma en de locatie zijn minstens zo belangrijk. Bij Oude Kerk Evenementen hebben we van al die facetten verstand, en we helpen je graag! Vrijblijvend sparren? Neem contact op.